Oglasi |
|
Latest topics | » Socijalna anksioznostned kol 14, 2016 12:43 am by akadead » F07 Poremećaji ličnosti i ponašanja uzrokovani bolešću, oštećenjem i disfunkcijom mozgapet srp 29, 2016 1:25 pm by Vanesa Belan » F20 SHIZOFRENIJAsri srp 13, 2016 11:41 am by Dado007 » F23 Akutna i prolazna mentalna oboljenjačet lis 15, 2015 8:44 pm by Admin » F00 Demencija u Alzheimerovoj bolestipon lis 05, 2015 10:15 am by Admin » F40.0 Agorafobijapet ruj 18, 2015 7:41 pm by Admin » Kako se nositi sa smrću bliske osobe?čet vel 26, 2015 9:29 pm by Nara » F1x.2 Apstinencijski sindromsri vel 18, 2015 6:20 pm by akadead » F32 DEPRESIJAned sij 04, 2015 10:10 pm by Admin » NERAZUMIJEVANJEsri lip 04, 2014 1:15 pm by akadead » Prekomjereno znojenje - zbog stresa?pon lip 02, 2014 7:22 am by Admin » Samoozljeđivanje (samoranjavanje)čet svi 22, 2014 10:19 am by akadead » F60.6 Anksiozni (izbegavajući) poremećaj ličnostipet tra 11, 2014 9:37 pm by akadead » Pjesnički kutakned pro 22, 2013 9:40 pm by marny » Smiješne slikeuto stu 12, 2013 9:59 pm by Admin |
BRBLJAONICA |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website |
|
feeds | |
|
| Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava | |
|
+5Tommy Sunce nobody Admin Renči 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Renči
| Naslov: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri vel 18, 2009 1:01 pm | |
| Aktivnost
Za svaki od navedenih pojmova napišite rečenicu koja opisuje iskustvo koje ste imali a koje je povezano s određenim pojmom…
Vlak: Led: Kuća: Sastanak: Stroj: Cesta: Kiša: Tunel:
Za svako navedeno iskustvo procijenite je li bilo ugodno ili neugodno
Nakon što ste procijenili sva iskustva zbrojite ukupan broj ugodnih i neugodnih iskustava
Kako se danas osjećate? – Sretno? Tužno? Pomalo depresivno? – Broj ugodnih naprema neugodnim iskustvima možemo povezati s vašim današnjim raspoloženjem
Kada smo depresivni, sjećamo se više neugodnih od ugodnih iskustava. Kada smo dobrro raspoloženi, sjećamo se više ugodnih iskustava. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 4:36 pm | |
| Vlak: Prvo što mi pada na pamet jest samostalno putovanje vlakom iz Beča u Zg 2005. koje je trajalo užasno dugo (6 ili 8 sati, više se ne sjećam) a kojeg sam se prethodno užasavala jer sam očekivala bezbroj napada panike a sve je prošlo genijalno. - ugodno
Led: Kockica leda postavljena na dlan moje kćeri kad ju je ubola osa. - neugodno
Kuća: Bakina kuća na proplanku, izgrađena prije par godina nakon što je ostala bez stare kuće u požaru, smještena točno na mjestu na kojem sam željela još od malih nogu. - ugodno
Sastanak: - Proslava rođendana jednog mog bivšeg direktora (ručak s menadžmentom). Zatražio je da mu, kao tajnica, sjednem s desne strane za stolom, dok je svoju "desnu ruku", zločestu direktoricu smjestio s lijeve a ova je pi*dila. - hehehe opako ugodno
Stroj: Veliki strojevi u peći za pečenje cigle prilikom razgledavanja jednog pogona. - neugodno (bilo je jako vruće) i ugodno (odlična zabava)
Cesta: Autocesta. Ne možeš nigdje skrenuti, samo voziš dok se ne ukočiš. - neugodno
Kiša: Vožnja po klizavoj autocesti, pljusak od kojeg ništa ne vidiš pa moraš stati. Ne možeš izaći iz vozila (užas). - neugodno
Tunel: Ajme, užasavam se tunela. Tuneli na autocesti Zagreb - Rijeka. Unutra su zagušljivi i mračni, osjećaj klaustrofobičan. Svako malo se smjenjuju periodi blještavog sunčevog svjetla i mraka tunela pa se oči teško privikavaju što mi uzrokuje napetost. - neugodno
OK, 4 ugodna i 5 neugodnih. Danas sam negdje u sredini.
| |
| | | nobody
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 5:36 pm | |
| Vlak:- u snijegu – idilični dječji film - kad se neko na"vlači", pogotovo na filmu devet i sitno tjedana - ugodnoLed:- obožavam zimu, planinarenje, snijeg i led, a imam i lijepa sijećanja na zimska školska ferja kod bake na selu - ugodnoKuća: - ako je ugodno sređena – OK, ako je stara i neugledna ko i puno kuća po našim krajevima – palac dole - Li-la, ma... ugodno Sastanak: najčešće je nadrkavanje, palac dole. Ili, ako si na "dejtu" sa djevojkom pa ispadne "navlakuša"... - NE-ugodno Stroj:
bager - fasciniran sam njime - ugodnoCesta: - dosta sam ih prošao, predivna mi je ona nakon Vrlike, kad se počneš voziti uz Peručko jezero prema Sinju... - cesta kad u Cisti Provo produžiš ravno i voziš se sve dok odjednom ne izbiješ na dio s koga puca pogled na predivnu plodnu dolinu ispred Imotskog a u daljini lijevo zagledaš dvi ogromne „rupe“ – Modro i Crveno jezero (iz Modrog jezera sam pio vodu, a u Crveno uspio baciti kamen s ceste - a-ha! Faca, ne? ) - nakon 3,4 totalke... E, da: i onda cesta kad se iz Gornjih Brela spizdiš doli prema Makarskoj rivijeri, eeee… - ugodnoKiša: ljetna uz jaku grmljavinu– može. Dosadna kiša koja pada danima – ne može. - neutralno Tunel: kad smo se prijatelj i ja u kasnije sate vračali autocestom iz Banja Luke a on ni u jednom tunelu nije spušta brzinu ispod dvista – ima san osjećaj da u tom momentu prolazim kroz neki vremenski stroj!! - brrr. Enivej, tunel ko tunel - ugodno.
Teta Ajrin, oču sad nakon šta mi pregledate test dobiti kakve bonbone ili žvaku, oču?? Fala!! Fala!!! | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 7:26 pm | |
| Vlak:-putovanja, spakirani sokići(dvojni C), bezbrižno djetinjstvo, zapisivanje stanica u tekicu, zvirkanje kroz prozor, uzbuđenje pred dolazak u Zg...ma sam zvuk vlaka iz daljine mene odvede na neka ljepša mjesta... - neopisivo ugodno Led:-kockice leda na mom licu kao uspomena na nešto lipo, divlje, zabranjeno...-kad je vruće, a stavim puno leda u čaj od naranče..mmmmmmm...-ugodnoKuća:-simbol topline, sigurnosti, volim sve kuće na ovom svijetu -ugodno
Zadnja promjena: Sunce; uto lis 06, 2009 7:37 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 7:34 pm | |
| Sastanak: ne volim sastanke, podsjećaju me na nešto što nije spontano, nešto na čemu se "mora" biti -neugodno Stroj: rad, znoj, stvaranje, poštenje -ugodno Cesta: sloboda, nepoznato, uzbudljivo, savladivo -zrazito ugodno Kiša: šetanje po kiši, mokra od kiše, sretna zbog kiše -izrazito ugodno
| |
| | | Sunce
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 7:37 pm | |
| Tunel:jedan od mojih ciljeva, ne bojati ga se više... za sada izrazito neugodno, simbol straha, nemoći... Ja bih za nagradu lizu, može? | |
| | | nobody
| | | | Tommy
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava uto lis 06, 2009 8:35 pm | |
| Pa da se izjasnim i ja :
Vlak:- Lud sam za njima i lokomotivama, obožavam putovanja - UgodnoLed:- Ne volim, led i zimu...ali hladnu pivu ljeti jooooj... - UgodnoKuća: - Svuda pođi, svojoj kući dođi... - Svugdje je lijepo ali kod kuće najljepše... - Ugodno Sastanak:- Sastanak sa dragim ljudima... - Ugodno Stroj:
- Strojevi u globalu svi...Lud sam za mašinerijom... - UgodnoCesta: - Mislim da ja naša najvažnija cesta ona životna...Lijepe trenutke pamtiti, loše zaboravljati, i paziti da na toj cesti ne budeš "malen ispod zvijezda"... - UgodnoKiša:- Rana jesen, kiša...soba, krevet, spavanje...joooj - Ugodno Tunel: - Svi mi smo zapravo u tunelu, netko to svjetlo na kraju tunela slabo vidi, netko bolje...Ali cilj nam je svima isti...Teško, ali...Isplati se... - Ugodno
Život je pun svakavih iskustava, ali ja se trudim pamtiti samo one lijepe, a na loše se samo nasmijem...Bilo je svakavih iskustava, iskustava koje su me skoro koštale života, gdje su mi se noge odsjekle od srama, straha...Ali ti mi trenuci služe kao pouka za dalje...A oni lijepi, kao lijepa uspomena...
| |
| | | arduana
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri lis 07, 2009 11:58 am | |
| vlak-pjesma i kad se voz pretvara u vlak....A da moje prvo putovanje,imala sam možda sedam godina. Osjećanje-čudno,ne mogu reći ugodno led-strah,nikad nisam imala neku nesreću povezanu s ledom,ali ga se bojim neugodno,u stvari jesam,jednom.Okrenula sam se autom jer sam naglo prikočila i okrenulo me u suprotnom smjeru.Ha možda zbog toga taj osjećaj kuća-mir,spokoj,miris,slatko,slano,toplo,toplo oko srca ugodno sastanak-kakav?Ako je poslovni?Užasno sresno ne ugodno stroj-neki neobjašnjiv strah i nepoznanica ne ugodno cesta-beskraj ugodno kiša-sjećanja ugodno tunel-iščekivanje,radost jer tunelom putujem samo jednom god.kad idem na more ugodno | |
| | | Admin Admin
| | | | Admin Admin
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri lis 07, 2009 8:54 pm | |
| | |
| | | Admin Admin
| | | | Admin Admin
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri lis 07, 2009 8:59 pm | |
| - Tommy je napisao/la:
Stroj: - Strojevi u globalu svi...Lud sam za mašinerijom... - Ugodno
Javi se Žapcu, on ti stalno spominje neke mašin gevere bit će da dijelite zajedničku ljubav. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri lis 07, 2009 9:02 pm | |
| - DC je napisao/la:
Cesta: - dosta sam ih prošao, predivna mi je ona nakon Vrlike, kad se počneš voziti uz Peručko jezero prema Sinju... - cesta kad u Cisti Provo produžiš ravno i voziš se sve dok odjednom ne izbiješ na dio s koga puca pogled na predivnu plodnu dolinu ispred Imotskog a u daljini lijevo zagledaš dvi ogromne „rupe“ – Modro i Crveno jezero (iz Modrog jezera sam pio vodu, a u Crveno uspio baciti kamen s ceste - a-ha! Faca, ne? ) - nakon 3,4 totalke... E, da: i onda cesta kad se iz Gornjih Brela spizdiš doli prema Makarskoj rivijeri, eeee… - ugodno
Joooj sad me ovo tvoje asociralo na jednu cestu između Ogulina i Selca, preko Kapele. Divota! Skoro uvijek prazna, prepuna zavoja, skroz kroz šumu (nekih sat vremena vožnje, sat i 15 min) ljeti ugodno svježa... ma raj na zemlji. Obožavam voziti po njoj. Jedino ne znam zašto mi je prva asocijacija na cestu bila negativna, a tek me ovo što si ti spomenuo podsjetilo na ugodu koju doživljavam vozajući se kroz divlje predjele (obožavam to, san mi je jednog dana probati off-road). | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri lis 07, 2009 9:05 pm | |
| Voljela bih da nam netko može objasniti zašto npr. LED nekog asocira na kockicu leda a nekoga na zimske uvjete vožnje... Ili KUĆA... mene podsjeća na nekretninu, običan građevinski objekt, a nekoga na dom. (možda zato što živim u stanu?) Baš mi je ovaj testić zanimljiv. | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava čet lis 08, 2009 12:34 pm | |
| Admine, ja tila lizalicu za nagradu, a ne liz.. No dobro, hvala na jednom i , uzvraćam! | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava čet lis 08, 2009 12:39 pm | |
| - Admin je napisao/la:
- Voljela bih da nam netko može objasniti zašto npr. LED nekog asocira na kockicu leda a nekoga na zimske uvjete vožnje...
Ili KUĆA... mene podsjeća na nekretninu, običan građevinski objekt, a nekoga na dom. (možda zato što živim u stanu?) Baš mi je ovaj testić zanimljiv. Mislim da je to zato što smo svi od različitog materijala napravljeni. I meni je test više nego zanimljiv, baš mi je bilo lipo čitati vas (Tommy, svaka čast, dirnuo si me svojim optimizmom). | |
| | | Vita Mia
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava čet lis 08, 2009 4:46 pm | |
| Evo i mene:
Vlak: Nedavno putovanje vlakom u ugodnom društvu. Isprva je počelo strahom, a završilo zafrkancijom i smjehom. ugodno
Led: Rijetke prilike kad su sleđene lokve u mom gradu. Zaletim se i kližem po njima. ugodno Kuća: moja kuća, moj dom, dom mojih roditelja. preugodno
Sastanak: ova riječ mi je nekako poslovna, i malo uštogljena, i zato možda izaziva neugodu. Izaziva u meni neku obvezu, a to ne volim. Više volim koristiti riječ dogovor. neugodno
Stroj: asocira me na parni stroj, haha...baš sam se updejtala.ne znam jel ugodno ili neugodno Cesta: sloboda. On the road again... ugodno Kiša: mmmm prekrasno! kapi kiše na mom prozoru, zvuk kapi koji umiruje, dečko i ja gledamo film i pijemo čaj pokriveneni dekicom.. preugodno Tunel: Ludnica! Volim tunele! Sad mi pada na pamet jedan u Sarajevu kad smo zalutali na neku sporednu cestu, nije baš bilo ugodno jer je padao mrak i snježilo je, ali nekako, napeto, interesantno. Naravno imala sam potpuno povjerenje u vozača. ugodno
| |
| | | novaskola1991
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava čet srp 05, 2012 10:40 pm | |
| vlak putujem sama 45 min uglavnom, dvije prijateljice razgovaraju o cipelama cijelo to vrijeme. Izlazim iz vlaka očekujući da će netko doći po mene i onda još čekam sat vremena da se ukaze ta prilika ( već dosta nanervirana) neugodno led ledenice sa krovova vise i prijeteće izgledaju, oštro masivno i teško, ali ubiti i nisu tako teške. Izgledaju stvarno veličanstveno. ugodno kuća kuća je ubiti obična kuca, ništa drugo nego li jedna kutija u kojoj žive ljudi. U toj kući nalazi se zamračena prostorija u njoj se najčešće ništa ne radi. Mašta se o radu i nekoj promjeni. Kad bi se u toj sobi otvorio prozor, ona bi se ispunila svjetlom, a pogled koji bi se vidio bio bi prazna ulica ispunjena ništavilom koje ulijeva beznađe. neugodno sastanak je ne ostvaren. dolazim u određeno vrijeme na određenom mjestu. Osoba koja je trebala pokazati odgovornost kasni 2 sata i onda stiže poruka kako ćemo sve morati odgoditi za drugi put. neugodno stroj- radi punom parom i stvara nepotrebnu buku koja mi ide na živce. Taj stroj je usisavać. neugodno cesta donosi mi osmjeh na lice, ulijeva nadu i spas. vezana je za težak i naporan put. razveseljava me pomisao na odlazak. kiša sama sam u stanu, naoblacilo se i jako sam bezvoljna, Sijeva i grmi . Počinje kiša kratkotrajna i snažna. izlazim na tu kišu u pidžami. Ulica je prazna. Isprala cijelo lose raspoloženje i dišem duboko smijući se. . ugodno tunel je mračan, tijesan, slabo osvijetljen. Ulazak u tunel ide mi na živce radio se ugasi i puni su vlage. neugodno | |
| | | SamoPitam
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava sri ruj 05, 2012 10:48 pm | |
| Vlak: Jurnjava kroz noć i snijeg - UGODNO Led: Priča o zaleđenom jezeru gdje su upale sestre i utopile se - NEUGODNO Kuća: ....... - NEUGODNO Sastanak: Sastanci gdje su svi neozbiljni i ništa se ne postigne - NEUGODNO Stroj: Mašta o stroju za bijeg odavde - UGODNO Cesta: Cesta kroz šumu - UGODNO Kiša: Potop u ulici - UGODNO Tunel: Ulazak u tunel na kolodvoru ne znajući kada dolazi vlak - UGODNO | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava | |
| |
| | | | Kako se danas osjećate? - Test temeljen na pamćenju iskustava | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |