Johhny Štulić i droga nerijetko su se vezali od njegovih početaka u glazbenoj karijeri
.Zadarski pjevač
Mladen Grdović dugi je niz godina imao problema s alkoholom, a njegove javne ekscese hrvatski su mediji uredno popratili.
Iako se pisalo kako se glumac
Božidar Alić izlječio od alkoholizma, dan danas još uvijek procuri vijest da je na snimanje došao pripit.
Mnogi su bili skeptični i u slučaju pjevača
Dine Dvornika, koji se iz pakla droge, slobodno se može konstatirati, izvukao samo zahvaljujući čvrstoj ruci svoje supruge Danijele. No, nakon njegove smrti mnogi su šuškali kako se Dino ipak vrati drogi.
Nakon liječenja u KBC-u Split zbog samoozljeđivanja ubodom nožem u trbuh, pjevač
Marijan Ban, bivši frontmen Daleke obale, kazao je da se jedva čeka vratiti na pozornicu, te da više neće piti.
Jedan od najperspektivnijih domaćih komičara
Hrvoje Kečkeš završio je u psihijatrijskoj bolnici Vrapče zbog velikih problema s alkoholom.
Glumac
Predrag Vušović osim kazališnih i filmskih postignuta poznat je i po tome da se godinama borio s alkoholizmom.
Arsenu Dediću, proslavljenom kantautoru, skladatelju i pjesniku zbog problemas alkoholom u Padovi je presađena jetra.
Talentirani pijanist
Matija Dedić završio u Vinogradskoj bolnici zbog narušenog zdravlja i problema s alkoholom. Matija je prije godinu i pol dana odlučio preokrenuti svoj život i posvetiti se sebi i svome zdravlju.
- Citat :
- Čovjek mora imati motiv. Ne želim da mi se digne spomenik, ali tužan je život ovisnika. Lu i Marina me tjeraju dalje, kaže Matija Dedić
- Kad je Edi umro, za mene je to bio kraj svijeta, pio sam i po 50 tableta dnevno – priznao je
Mate Mišo Kovač svoju ovisnost.
Kada je još išla u srednju školu
Ivana Kovač bila je herionska ovisnica koju je trebalo hitno spasiti. Nakon što se predozirala, Ivana je tada provela mjesec dana na odvikavanju u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odjelu kod doktora Sakomana.
Dubravko Ivaniš Ripper svoju povezanost s drogom unatoč spekulacijama nikad nije priznao.
U Baretovu* terapiju odvikavanja od heroina pjevač je uključio i javno priznanje ovisnosti, s heroina se skidao uz pomoć metadona. (*
Goran Bare)
Riječki pjevač
Damir Urban zbog uživanja opijata rastao se od supruge, a uz novu ženu odabrao je i nov način života, bez zabranjenih opijata.
Massimo Savić o razdoblju drogiranja govori kao o svojoj neslavnoj prošlosti.
Rajka Dujmića, frontmena Novih fosila policija je u jednom kafiću zatekla s 0,8 grama kokaina, no on je i nakon toga negirao da uživa drogu. Dujmić se godinama liječio.
Zbog pretjerane ljubavi prema kokainu, zagrebački reper
Marin Ivanović Stoka, završio je na odvikavanju na otoku Hvaru, u komuni s vrlo strogim režimom, koji navodno uključuje potpunu izolaciju od vanjskog svijeta.
Put ka ozdravljenju od teške ovisnosti o narkoticima, pjevačica
Paola Valić pronašla je u ženskoj terapijskoj zajednici 'Susret' na otoku Čiovu. Kao i većina teških narkomana, Paola godinama problem s ovisnosti nije željela priznati samoj sebi, da bi naposljetku ipak shvatila kako je pet do dvanaest i da mora nešto učiniti ako ne želi umrijeti.