Oglasi |
|
Latest topics | » Socijalna anksioznostned kol 14, 2016 12:43 am by akadead » F07 Poremećaji ličnosti i ponašanja uzrokovani bolešću, oštećenjem i disfunkcijom mozgapet srp 29, 2016 1:25 pm by Vanesa Belan » F20 SHIZOFRENIJAsri srp 13, 2016 11:41 am by Dado007 » F23 Akutna i prolazna mentalna oboljenjačet lis 15, 2015 8:44 pm by Admin » F00 Demencija u Alzheimerovoj bolestipon lis 05, 2015 10:15 am by Admin » F40.0 Agorafobijapet ruj 18, 2015 7:41 pm by Admin » Kako se nositi sa smrću bliske osobe?čet vel 26, 2015 9:29 pm by Nara » F1x.2 Apstinencijski sindromsri vel 18, 2015 6:20 pm by akadead » F32 DEPRESIJAned sij 04, 2015 10:10 pm by Admin » NERAZUMIJEVANJEsri lip 04, 2014 1:15 pm by akadead » Prekomjereno znojenje - zbog stresa?pon lip 02, 2014 7:22 am by Admin » Samoozljeđivanje (samoranjavanje)čet svi 22, 2014 10:19 am by akadead » F60.6 Anksiozni (izbegavajući) poremećaj ličnostipet tra 11, 2014 9:37 pm by akadead » Pjesnički kutakned pro 22, 2013 9:40 pm by marny » Smiješne slikeuto stu 12, 2013 9:59 pm by Admin |
BRBLJAONICA |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website |
|
feeds | |
|
| umjetnički kutak | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
harry
| Naslov: umjetnički kutak pon oľu 02, 2009 8:23 pm | |
| JA
LJUDI I JA SAM TU !
SVOJOM ŠUTNJOM VAM VIĆE,
ČOVIJEK
ZBUNJEN I SAKRIVEN U SJENI PROŠLOSTI
NE TAKO DAVNE.
MOŽDA ČUDAN VAM SE ČINIM
SA PODSMIJEHOM KRITICI IZLOŽEN,
ZATVORENIH ŽELJA TRAŽEĆI PUT
SA KOJEG SAM DAVNO BAĆEN.
DA, ČUDAN SAM JADAN I BIJESAN
JER NEZNAM BAŠ ČESTO
TKO SAM I ŠTO SAM
SAKRIVEN U DUŠI STISNUTA SRCA
PRESTRAŠEN,
DA BIH PROMIJENIO SVOJE STANJE
SAMO TRAŽIM SVOJE I VAŠE
POŠTOVANJE | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak pon oľu 02, 2009 8:25 pm | |
| | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: umjetnički kutak uto oľu 03, 2009 9:12 am | |
| Lijepo | |
| | | Admin Admin
| | | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak sri oľu 04, 2009 7:44 am | |
| Da mi je samo navratiti! | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: umjetnički kutak sri oľu 04, 2009 8:14 am | |
| Ja sam ti jučer (kad sam dobila taj link) prekinula sve što sam radila, nalaktila se na stol i prepustila se užitku, na nekih pola sata.
Slike su me totalno hipnotizirale, sve ostalo mi je u trenu nestalo iz glave (hihihi makar nije baš imalo bog-zna-kaj za nestat). | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak sri oľu 04, 2009 8:46 am | |
| Ima kaj nestati,ali ne može!Svrati na blog! | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: umjetnički kutak sri oľu 04, 2009 9:24 am | |
| Došla. Pročitala. Komentirala. Otišla. HVALA ti što si me malo vratio u prošlost, u vrijeme dok sam još bila zdrava i uživala u životu punim plućima, čak i kada nije bio baš Bog-zna-kakav. Opet bih radije imala takav nego ovakav, s vječitom šifrom "F" iznad glave. | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak čet oľu 05, 2009 9:25 am | |
| Mene se dojmilo,možda će i vas! DOK JE PADAO SNIJEG U tišini zimske noći dok u peći posljednji izdanak izgara čujem ga , snijeg što tiho sipi, bijeli, zatrpava. U dubini tajna moja tajna vrišti plamti usmjerava ljubavlju me kupa veličinom me očarava Gle,već staze prekrio je i putove stare u nevinost zaogrnu blata i kaljuže velike i male Sjedim,slušam,promatram djetinjstva se sjećam i radosti jedino sreće i veselja Mislim kako dalje kada puta više nema al' nasmiješim se odmah pa to je sve zbog snijega! | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak čet oľu 05, 2009 6:53 pm | |
| Heroj domovinu voli bori se, moli svoje ljude, ljubi tiho, ruku stavlja na grudi a kada pati samo on će to znati skroman ko' prije i tada ga, nitko, primijetio nije suze i krik nikad svršen čin to je naš Hrvatski sin Pjer, Pjesma mog prijatelja ustupljena exluzivno! | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak čet oľu 05, 2009 6:55 pm | |
| I još jedna: Samo vama Samo vama ću reći stvari koje ni sebi priznati se ne usudim samo s vama, ispadnem čovjek a da se previše ne trudim Samo pred vama ne moram kriti grč na licu, suzu i strah u oku, moru koju sam doživio noću i samo pred vama prstima drhtave ruke zabijenih u kosu, pokazujem nemoć da shvatim novi dan koji će doći i sad dok još uz brdo života zguren hodam i dok se kamen hrvatstva sve teže nosi, kako bi lijepo bilo da se s nama, bar Hrvatska povijest ponosi samo sa vama i uz vas usudim se šaptom urliknut, mi smo tu zbog tebe lijepa naša, a i ti si tu zbog nas Pjer | |
| | | harry
| Naslov: Re: umjetnički kutak pet oľu 27, 2009 9:09 am | |
| Evo malo razmišljanja jednog mog sokola!
Normalan
žrtvu svoju spreman sam dati
za svoju djecu, za svoj dom
pokloniti im istinskog sebe
bez obzira na bol
hodanje po rubu straha
dio je normalnog mog života
nitko,
u meni više nije mogo' naći
dijete zaigrano ispod plota
ružne snove stopio sam,
u svaki dan
odvojiti ih gotovo više i nisam znao
otišlo je to
i dalje od kraja
postao sam samo ljuska od jaja
prošo' sam preveć toga
više ni sreću nisam znao primiti
niti sam ju htio dati
zato sada želim samo smoći snage
normalan biti,
a ne se više žrtvovati | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: umjetnički kutak pet oľu 27, 2009 9:22 am | |
| - Citat :
u meni više nije mogo' naći dijete zaigrano ispod plota
Bez komentara. I ja se želim jednom opet osjetiti kao to dijete. Vjerujem da budem. Samo sam ponekad nestrpljiva. | |
| | | arduana
| Naslov: Re: umjetnički kutak pon ruj 21, 2009 1:28 pm | |
| Danas je samo jedan od onih dana,tješim se. Ništa lijepo ne vidim,ničem se ne smijem,ničem ne nadam.Strah me što iz nutrine mene šapuće tiho neki glas;Čemu sve ovo,čemu život,čemu mučenje? Gledam kroz prozor sunčan dan.Gledam nasmijana lica,vesele oči,razdraganu djecu.U meni kao da je stalo vrijeme. Pokušavam se osloboditi onog glasa.Tražim,premotavam slike u glavi.Zovem drage ljude,čujem njihove glasove,ali se ne budim iz svoje tišine. Pokušavam se sjetiti jedne pjesme Pabla N. Ne uspjevam."Volio sam je,a i ona je mene voljela".Samo se toga prisjećam. O Bože,kako je moguće da sam zaboravila najljepše stihove koje sam ikad čula. Šta mi je to život učinio.Kad,gdje sam se izgubila? Na tastaturi jedva razaznajem slova,jedva pokrećem prste da tipkaju,jedva gledam i jedva živim. Ovo je samo jedan od onih dana,valja ga progurati,valja mi nabaciti veliki osmjeh i odglumiti sretnu ženu,majku,prijateljicu. Valja mi žednoj proći pustinju,već sutra se nadam oazi.Nije prvi put da klonem.Izdržaću,uspjeću,moram,želim.Ili sam željela. Gledam kroz prozor sunčan dan. Zašto je oko mene tama? Čujem napolju glasove,a zašto mi se čini da sam na ovom svijetu sama? Ma to je samo jedan od onih dana... | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: umjetnički kutak pon ruj 21, 2009 1:32 pm | |
| Draga, to je samo jedan od onih ludih dana koji nas tu i tamo uhvate. Mene je držalo prošli tjedan. Ničem se nasmijat, nad ničim se rasplakat. Sve bezveze. Da te ne drma PMS? | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: umjetnički kutak pon ruj 21, 2009 1:53 pm | |
| E, sad si me rasplakala..draga, draga Arduana..
I dobro je da si to sve napisala..istresla iz sebe.. Ti si tu, i dobro ti je.. Sjeti se.. boce i mlijeka..čizama.. sjeti se da negdje postoji netko kome si jednom spasila čitav jedan svijet..
A sad ti nemam više što za reći...moraš kroz to proći sama..a da sam ti blizu..rekla bi ti nasmij me Arduana.. | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: umjetnički kutak pon ruj 21, 2009 2:15 pm | |
| I nisi zaboravila stihove. Samo su ti u podsvijesti. Utipkaj u pretraživač pjesmu, kad je pročitaš opet ćeš je znati..napamet..cilu.. " ove noći mogu napisati najtužnije stihove napisati na primjer noć je posuta zvijezdama trepere modre zvijezde u daljini...noćni vjetar kruži nebom i pjeva.." Hajde, mila..nastavi..pjevaj.. | |
| | | arduana
| Naslov: Re: umjetnički kutak čet lis 08, 2009 8:13 am | |
| Bilo je ljeto.Jedna djevojčica velikih crnih očiju,duge kose sapletene u pletenicu i sa pjegicama na licu sjedila je u hladu lipe. Sjedila je na travi i nije se plašila da će se nahladiti.U rukama je držala reptila,šaputala mu nešto i nije znala da će mu uništiti krila.
Bila je sretna.Ljeta su tad bila duga,kiše tople.Voljela je da hoda bosa po mokroj travi dok su joj se kapi kiše slijevale niz lice.Sve oko nje su bili dobri ljudi,sve ih je voljela i plakala bi pri pomisli da bi se nekom od njih nešto ružno desilo. Živjela je pod staklenim zvonom,zaštićena od boli,zlobe.Nije ni znala da postoje loši i lošiji ljudi.
Ljeto.Djevojčica je postala žena.Ne smije više sjediti na travi,jer zna da će se prehladiti. Kad god ugleda reptila da se zaglavio negdje,oprezno mu pritekne u pomoć,pazeći na njegova krila. Kad zapada kiša,dobro se obuče i skloni se u toplu sobu,namjesti pored prozora gledajući kapi kiše kako se slijevaju niz stakla. Ljudi,nisu dobri.Lekcija je koju je naučila usput,ali na vlastoj koži.Ljudi su razbili stakleno zvono.Ali ona i dalje plače kad sazna da neko od njih pati.
Djevojčica,žena.Žena,djevojčica. Sad ima snove.Snove da bar još na jedan dan sjedi u hladu lipe,onako bezbrižna kao nekad.Da bar još jedan dan prošeće bosa,po mokroj travi,da pokisne i tako mokra uđe u jednu kuću koja miriše na mamu.I da ju mama uz smiješak presvuče,stavi u svoje naručje i da zaspi u njenom krilu. | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: umjetnički kutak čet lis 08, 2009 9:12 am | |
| Nova su ljeta pred djevojčicom-ženom, ljeta u kojima se snovi ostvaruju. Sreća je u malim stvarima, sjećaš se, sekice? Tko ti brani da svoje snove ostvariš? Tko ima pravo uskratiti ti jedan dan u hladu lipe..nitko, osim tebe same..ne uskraćuj si srećo snove i ostvari ih, sama... Reptile spašavaj, a za zločestim ljudima ne plači. Voli te sekica. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: umjetnički kutak | |
| |
| | | | umjetnički kutak | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |