Prvo, poštovanje svima, novi sam clan i ovo mi je prvi post, no da ne duljim;
Prica pocinje prije par godina kad sam dozivio svoj prvi panicni napadaj, na radnom mjestu, potpuno nicim izazvan, bar ja tako mislim. Nakon toga je slijedio jedan period u kojem sam se jako bojao da se ne ponovi isto, a ponavljalo se. Medjutim, nekako sam se trudio da zadrzim hladnu glavu, nastavio sam normalno ic na posao i svirati u medjuvremenu ( inace sam glazbenik ). To je bilo jako tesko, izac na pozornicu pred 500 ljudi i onda te na pola neke pjesme uhvati napad.....ali nekako bi "iskulirao" i eventualno bi proslo.
Mozda godinu dana nakon prvog napada konacno sam odlucio poc u doktora da vidimo sto je. Diagnozirao mi je anksioznost i dao da pijem Misar ( 0.25 ) i Citalon. Situacija se naglo i drasticno popravila na bolje, jednostavno su napadi stali, a kad bi osjetio da bi mogao doc, popio bi jedan Misar i smirio se. Nedugo iza sam prestao pit Citalon na svoju ruku jer sam nekako osjetio da mi ne treba. I mislim da sam bio u pravu jer je situacija ostala ista ( znaci dobra ).
Taj isti Misar pijem vec otprilike 4 godine, ista doza, nista se nije ni povecavalo a ni smanjivalo. Moje pitanje je, jeli ima kakav nacin za konacno se vise rijesit tih prokletih tableta? Istina, imam jos te napade, medjutim nisam vise siguran jeli to stvarno to ili je neka vrsta autosugestije. Nemam problema sa druzenjem, ni poc na kavu, ni izac van, ni svirat pred publikom, ni putovanjima itd itd, ljudi cak nista ni ne primjecuju na meni kad i sam mislim da imam napad. I kad se pojavi ( znaci klasicna depersonalizacija, vrtoglavica itd ) nije me vise strah nego samo razmisljam " pa dobro vise dokad ovako?".
Ukratko, zivim i funkcioniram najnormalnije ali pocinjem osjecati da ovisim o tim tabletama jer jednostavno vise ne znam kako ih je ne piti. Znam da ako podjem u svog doktora da ce mi reci " nemoj ih piti mjesec dana pa mi javi kako si", mislim, toliko mogu i sam. Ali u tih mjesec dana moram i zivit i radit, a nuspojave bi mogle bit Bog zna kakve.
Nadam se da ovo ima nekog smisla i da ce te razumijeti sta sam zelio reci. Ako itko ima kakav savjet, bio bi jako jako zahvalan.