Oglasi |
|
Latest topics | » Socijalna anksioznostned kol 14, 2016 12:43 am by akadead » F07 Poremećaji ličnosti i ponašanja uzrokovani bolešću, oštećenjem i disfunkcijom mozgapet srp 29, 2016 1:25 pm by Vanesa Belan » F20 SHIZOFRENIJAsri srp 13, 2016 11:41 am by Dado007 » F23 Akutna i prolazna mentalna oboljenjačet lis 15, 2015 8:44 pm by Admin » F00 Demencija u Alzheimerovoj bolestipon lis 05, 2015 10:15 am by Admin » F40.0 Agorafobijapet ruj 18, 2015 7:41 pm by Admin » Kako se nositi sa smrću bliske osobe?čet vel 26, 2015 9:29 pm by Nara » F1x.2 Apstinencijski sindromsri vel 18, 2015 6:20 pm by akadead » F32 DEPRESIJAned sij 04, 2015 10:10 pm by Admin » NERAZUMIJEVANJEsri lip 04, 2014 1:15 pm by akadead » Prekomjereno znojenje - zbog stresa?pon lip 02, 2014 7:22 am by Admin » Samoozljeđivanje (samoranjavanje)čet svi 22, 2014 10:19 am by akadead » F60.6 Anksiozni (izbegavajući) poremećaj ličnostipet tra 11, 2014 9:37 pm by akadead » Pjesnički kutakned pro 22, 2013 9:40 pm by marny » Smiješne slikeuto stu 12, 2013 9:59 pm by Admin |
BRBLJAONICA |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Psihijatrija on your social bookmarking website |
|
feeds | |
|
| F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ | |
|
+26SamoPitam Dubravka O. gogescu mo! medo poljuljana Obican_covjek evdokija mala maza mona04 loulou markop3 tommy13 stari konj lazes melita azra-73 tvini smiljana optimisticna nada Sunce Kate arduana harry kaa3091 Admin 30 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Sunce
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 10:12 am | |
| Optimistična, prvo ti želim dobrodošlicu, pa onda i udjeljujem kompliment na odabiru nicka..optimizam je ono što nam svima treba.. Zatim..Kate draga..svaka čast! Tako ćeš i u more, jel da lutko? Prvo smoči prstiće nogu..pa gležanj, kolino..pa malo po malo..bit će ti lipo.. Tako mi je drago što tako razmišljaš i što si borac.A to ti je dobitna kombinacija. | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 10:55 am | |
| Hvala ti sunašc.. Kaže admin da si ti iz Splita (ja sam pitala ima li ko iz splita ili okolice) pa eto ko zna možemo se i u živo okupit ) | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 1:56 pm | |
| - Sunce je napisao/la:
- Prvo smoči prstiće nogu..pa gležanj, kolino..pa malo po malo...
Hehehe Sunči, drago mi je da si nam se vratila. Ovako ti inače i ja ulazim, najprije nožni palac, pa dva puta vrisnem, pa kažiprst na ruci, pa onda opet vrištanje kako je ledeno... i potraje to... | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 2:23 pm | |
| neka, neka..sve što traje dobro je.. | |
| | | Sunce
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 4:19 pm | |
| e jesan, iz st san, a odakle može bit Sunce nego iz st? haha ovo je naravno šala mala, svi znamo da je Sunce u svima nama.. Optimistična, tako ti dobro stoji nick, pa vidiš, već si nas i okupljat počela! | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto srp 07, 2009 8:05 pm | |
| ma ludilo...skupit ćemo se mi još više... tribamo svi bit optimistična sunašca ))) | |
| | | smiljana
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri srp 22, 2009 9:25 am | |
| Pozdrav svima... upravo sam se registrirala i ne snalazim se baš.Već dugo duuuuuuuugo vremena patim od anksioznosti-panični napadi.Pomagajte... | |
| | | arduana
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri srp 22, 2009 10:59 am | |
| Prvo,dobro došla.Ja uvjek svima ponavljam isto,pa moram i tebi.Već si jesi pomogla,registriravši se ovdje.Ovaj forum je lijek za dušu.Postao je dio naše svakodnevnice.Ovdje su sve iskreni,dobri ljudi koji pomažu sebi i drugima.Mi smo jedan tim,mi smo kolo anđela,ratnika,optimista,realista.Došavši ovdje došla si u jedan dio raja.Polako nam pričaj svoju priču,kad god osjetiš da trebaš,javi se. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri srp 22, 2009 12:25 pm | |
| Dobro nam došla, Smiljana! Evo, naša draga Arduana ti je rekla sve - prvi korak si napravila, druži se s nama i kad tad naići će neka rečenica ili riječ koja će te potaknuti na komentar i polako ćeš se početi otvarati i pričati svoju priču, ukoliko to već ne uspiješ i ranije. Tako je praktički i nastao ovaj forum - najprije su otvorene teme sa šiframa dijagnoza, onda su se na to nadovezale terapije i simptomi - i svatko od nas pronašao se u nečemu. Tako ćeš i ti Ako želiš, možeš si i sama otvoriti svoj SOS topic (naći ćeš tamo i naše SOS-ove), kao kutak koji će biti posvećen samo tebi. Puno pozdrava, snage i hrabrosti, Renči | |
| | | tvini
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 11:01 am | |
| Evo,ako mogu i ja bih vam se pridružila u borbi protiv panike.E i pozdravljam ove iz St.Pomoć će mi svaki savjet,jer je ovo više neizdrživo. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 11:56 am | |
| Dobrodošla, Tvini! | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 12:10 pm | |
| Dobro došla | |
| | | tvini
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 1:21 pm | |
| Hvala vam na dobrodošlici ,pišemo se ubuduće,nadam se šta češće i s dobrim novostima. | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 1:34 pm | |
| Ciao tvini.. jesi li iz Splita? ) | |
| | | tvini
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 4:43 pm | |
| - optimisticna je napisao/la:
- Ciao tvini.. jesi li iz Splita? )
jesam,i ti isto? | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 7:45 pm | |
| aha. možemo i na privatne poruke,ako ne želiš ovde tipkat. koji je tvoj problem. inaće ja ne znam nikoga iz splita da ima napade panike i nešto slično, a znam da ih ima masu... koliko imaš godina.. | |
| | | harry
| | | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:02 pm | |
| E moj Harry pa valjda je i svrha ovog foruma da ono što napišemo,proživimo,osjećamo ,da to neko ovdje pročita,pa da mu olakšamo,kao što ste olakšali meni i mnogim drugima.Ali eto,šta je tu je. | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:06 pm | |
| ma znam da je bolje da pišemo da svi vide, al ima nekih šta traže savjet preko p.p.-a.. | |
| | | harry
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:09 pm | |
| - azra-73 je napisao/la:
- E moj Harry pa valjda je i svrha ovog foruma da ono što napišemo,proživimo,osjećamo ,da to neko ovdje pročita,pa da mu olakšamo,kao što ste olakšali meni i mnogim drugima.Ali eto,šta je tu je.
Pa pozitivna iskustva stoje iza mojih rijeći, i zašto se sakrivati u PP!?!? Kako da saslušamo i pokušamo pomoći, olakšati, savjetovati........? Ili griješim? | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:18 pm | |
| Ja stvarno ne razumijem.MIŠLJENJE ljudi ovdje mi je važno,ljudi koje su prošli ovo kroz što ja prolazim(niko to ne može shvatiti,muž,otac,majka).Ljudi koje za krize znaju reći"PROĆI ĆE",jer su to doživjeli;koji znaju da i dobra razdoblja budu i prođu,ali isto tako i loša;ljudi koji iako sami imaju probleme tako nesebično pomažu jedni drugima.I ovaj forum ima svrhu,ljudsku,pruža ruku.Zato ne znam zašto se kriti ionako se krijemo od svih ostalih. | |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:19 pm | |
| ma ok je.. ne tribamo sad razglabat o tome danima ako sam nekom predložila da me može pitat savjet na p.p. cura je iz mog grada pa sam mislila da se možda nađemo ili tako nešto... | |
| | | harry
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:23 pm | |
| @ optimistična, ne forsirati, sve u svoje vrijeme.....
| |
| | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:29 pm | |
| Da, znam... polako. neznam šta vi svi koristite,al mene je homeopatija spasila, sad tu i tamo uzmem pola seroxata. a prije sam i sa 2 dnevno bila luda.. | |
| | | harry
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 8:33 pm | |
| | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 9:03 pm | |
| - optimisticna je napisao/la:
- ma ok je.. ne tribamo sad razglabat o tome danima ako sam nekom predložila da me može pitat savjet na p.p. cura je iz mog grada pa sam mislila da se možda nađemo ili tako nešto...
draga optimistična nisam mislila da te previše kritikujem nego samo da ukažem na korist ovog foruma | |
| | | tvini
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 10:15 pm | |
| Optimistična,i ja bih tebe volila upoznat,jer isto tako ne znam nikog ko ima ovaj problem,a da je iz mog grada.A naravno i ostale,nadam se E i ja uzimam homeopatiju,zadnjih god.dana.Nisam pila nikakve lijekove a mučim se s ovim stanjem 10.god.Nemojte me,molim vas, napadat šta ne pijem lijekove.I mene je ovo,kao i vas strefilo iznenada,a do tada sam sve obavljala sama(imam dvoje djece i supruga).A sad jedva do dućana odem.Kad je netko sa mnom(moram ga dobro poznavat )već mi je lakše i mogu ić svugdje.Teško mi je sad napisat moj život zadnjih godina ,u par rečenica.Tako mi je drago šta sam vas našla | |
| | | harry
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pon pro 28, 2009 10:20 pm | |
| | |
| | | optimisticna
| | | | optimisticna
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto pro 29, 2009 9:01 am | |
| - tvini je napisao/la:
- Optimistična,i ja bih tebe volila upoznat,jer isto tako ne znam nikog ko ima ovaj problem,a da je iz mog grada.A naravno i ostale,nadam se E i ja uzimam homeopatiju,zadnjih god.dana.Nisam pila nikakve lijekove a mučim se s ovim stanjem 10.god.Nemojte me,molim vas, napadat šta ne pijem lijekove.I mene je ovo,kao i vas strefilo iznenada,a do tada sam sve obavljala sama(imam dvoje djece i supruga).A sad jedva do dućana odem.Kad je netko sa mnom(moram ga dobro poznavat )već mi je lakše i mogu ić svugdje.Teško mi je sad napisat moj život zadnjih godina ,u par rečenica.Tako mi je drago šta sam vas našla
jel ti pomaže homeopatija, kod koga ideš u St. jel možeš opisat simptome i kako kod tebe to ide.. ps. koji si kvat. heheh | |
| | | harry
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto pro 29, 2009 9:07 am | |
| | |
| | | Admin Admin
| | | | lazes melita
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto tra 27, 2010 8:16 am | |
| ima li koga? nakon prve seanse kod psihoterapeuta piše mi dijagnoza F41.2-mješovit anksiozni i depresivni poremećaj (ako sam dobro napisala ). predložena mi je psihoterapija u kombinaciji sa Ciprolexom. neznam dali da odma počnem piti taj AD ili da si dam vremena,možda će mi kroz razgovor biti bolje? | |
| | | stari konj
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto tra 27, 2010 10:19 am | |
| | |
| | | lazes melita
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto tra 27, 2010 12:40 pm | |
| strah me nuspojava ..i svega toga kako bi djelovalo,da mi nebi bilo još gore u vremenu dok cipro ne profunkcionira. | |
| | | stari konj
| | | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto tra 27, 2010 10:01 pm | |
| Nuspojava može biti ali i ne mora. I ja sam ih se bojala, dok nisam shvatila da je korist koju imam od lijeka daleko veća od štete koja se u početku javila u obliku blažih nuspojava (pospanost, omaglica, zbunjenost). Naravno, nuspojava već odavno nema (hvala Bogu), a korist... pa vidljiva je, nadam se | |
| | | tommy13
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ ned svi 16, 2010 3:46 pm | |
| Eto i ja imam dg F 41.2. Th mi je Xanax SR tbl a 1mg, 2x1 (Misar SR tbl a 1 mg) i Calixta tbl a 30 mg, 1x1 (uvecer). I za sada je ok, preko dana se puuuunooooooo bolje osijecam Psihijatrica mi je rekla da, ako mi ne bude bolje, bi uz Calixtu, uvela i Velflaxin, ali mislim da to nece biti potrebno. Pozdrav:) | |
| | | markop3
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri svi 19, 2010 2:30 pm | |
| Pozdrav svim "kolegama" koji se bore protiv nekih od navedenih stanja. Ukratko, imam 24 godine, od dijagnoze F41.1 (GAP) liječim se od 9. mj 2007. Prvotno terapija Cipralex, nakon toga ukidanje, ponova pojava simptoma akon pola godina, sada na Seroxat 20 mg zadnjih nešto više od mjesec dana. Zanima me koliko ste aktivno tu, jer moj problem je dosta širok...a htio bih sve što me muči i sve što me zanima napisati u jednom postu...Teško mi je, loše sam, skoro pa ne funkcioniram....osjećam da ću poludjeti i da nikada neću moći živjeti normalnim životom, putovati i biti opušten kao masa drugih ljudi! | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri svi 19, 2010 6:50 pm | |
| nećeš markop3 poludjeti,koliko god ti to nemoguće zvučalo,jednom će proći.zaista samo od tebe zavisi koliko dugo će to trajati.i meni je bilo i teško.i loše i sad se zna desiti da imam stvarno loš dan,ali riješenje je vrlo jednostavno:ne bježi od mjesta koja te plaše,jer samo hraniš svoj strah,pokušaj,pokušavaj stalno,ne zatvaraj se u kuću, | |
| | | lazes melita
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto svi 25, 2010 6:30 pm | |
| - Admin je napisao/la:
- Nuspojava može biti ali i ne mora. I ja sam ih se bojala, dok nisam shvatila da je korist koju imam od lijeka daleko veća od štete koja se u početku javila u obliku blažih nuspojava (pospanost, omaglica, zbunjenost). Naravno, nuspojava već odavno nema (hvala Bogu), a korist... pa vidljiva je, nadam se
hvala na podršci,svima... još ništa nisam počela piti,ali idem jednom tjedno na psihoterapiju privatno i mogu vam reći da se osjećam puno bolje,možda zato šta sam uspila locirati bit mog stanja . na četvrtoj seansi sam se toliko rasplakala da sam mislila da će mi duša izaći van,ali nije ,i od tog trenutka čini mi se kao da sam ugledala svjetlo na kraju tunela. | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri svi 26, 2010 7:42 am | |
| eeeeeeeeeeeeej to su odlične vijesti!!!! | |
| | | lazes melita
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri svi 26, 2010 5:02 pm | |
| izgleda da sam se urekla ,jer mi danas i nije tako sjajno. možda zato šta sutra idem kod dr. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pet svi 28, 2010 8:09 pm | |
| Ma ni ja nisam danas bas u top formi ali pripisujem to promjeni vremena jer svakako igra ulogu, barem kod mene. Drzim fige! | |
| | | azra-73
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pet svi 28, 2010 8:31 pm | |
| promjena vremena ima uticaja,ja sam ko na iglama,i ja ti držim fige,samo naprijed!!! | |
| | | tommy13
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ čet lip 10, 2010 9:00 am | |
| Zbog dg f 41.2 - pijem Xanax SR 2x1 i Mirzaten 20 1x1 (uvecer). I stvarno od kada tu th pijem, nemam ise panicnih napadaja, a i depresija mi se poboljsala. ALI, u razgovoru s psihijatricom nije bilo ni naznake o ukidanuju terapije. Ja se ne zalim, ali hocu li Xanax morati piti "dok sam ziv" ili kako ? | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ čet lip 10, 2010 10:19 pm | |
| Tommy, U pravilu ne bi trebao. Koliko dugo uzimas navedenu terapiju?
Azra, Hvala ;-) | |
| | | tommy13
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ pet lip 11, 2010 9:53 am | |
| Koliko dugo ? 3 mjeseca pa prekid (postupno smanjivanje o 0), pa ponovno isti simptomi, pa opet th u kontinuitetu sada 4 mjeseca bez simptoma. Eto. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ uto lip 15, 2010 8:13 pm | |
| Pitaj doktoricu mozes li postupno poceti smanjivati Xanax, malo po malo, pa ako ti bude OK, da ti ga skroz ukloni iz terapije. | |
| | | tommy13
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ sri lip 16, 2010 7:53 am | |
| Strah me i od pomisli ukidanja Xanaxa. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ | |
| |
| | | | F41 DRUGI ANKSIOZNI POREMEĆAJ | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |